Juncker charmeert kmo’s

De Europese Commissie en zijn voorzitter Jean-Claude Juncker willen de economie zoveel mogelijk aanzwengelen en denken daarbij ook aan de kmo’s. Volgens minister-president Geert Bourgeois krijgt Vlaanderen een investeringsportefeuille van 40 miljoen euro toegeschoven. Zowat 700 Vlaamse kmo’s zouden daar hun voordeel moeten uit halen. Het globale plan Juncker heeft een globaal investeringsplan aangekondigd van liefst 315 miljard euro om de economie uit het slop te halen en het aantal investeringen vooruit te stuwen. Dat enorme budget komt bijna volledig van privébedrijven, maar de Europese instellingen stellen zich garant.

Vlaamse kmo’s die denken in aanmerking te komen, moeten langs gaan bij de Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) dat het Juncker-fonds mag en moet beheren. Het geld is bestemd voor risicofinanciering van kmo’s, maar ook voor infrastructuurwerken, onderwijs, onderzoek & ontwikkeling.

Vandaag geeft minister-president Geert Bourgeois meer uitleg over de modaliteiten van het zogenaamde Juncker-fonds. (KC)

http://www.madeinwest-vlaanderen.be/nieuws/juncker-charmeert-kmos/